sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Yksinkertaisesti herkullista

Jääkaapissa kummitellut mascarpone pääsi käyttöön, kun perhe kyseli jälkiruuan perään enkä ollut suunnitellut mitään kummempaa.  Kurkistelin muutenkin kaappeihin ja etsin kavereita mascarponelle. Valmista vaniljakastiketta on jääkaapissa aina. Pikaisiksi välipaloiksi meillä on usein Piltti-purkkeja, nyt löytyi mangoa ja mustikkaa.  Käyttöön pääsi mustikka, joka keventää mukavasti tuhtia mascarponea. Vielä muutama suklaakeksi ja aineet herkulliseen jälkiruokaan olivat kasassa.


MASCARPONEMOUSSE LASISSA

1 rasia mascarponea
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 limetti
1 rkl sokeria
1 prk Piltti mustikkasosetta
muutama suklaakeksi

1. Pese limetti ja raasta kuori. Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaahtoon mascarpone, sokeri ja raastettu limetinkuori. Sekoita hyvin
2. Murskaa lasin pohjalle keksiä, nosta päälle mascarponevaahtoa ja tasoita. Levitä kerros mustikkasosetta ja vielä kerros mascarponevaahtoa, tasoita. Murskaa pinnalle keksiä. Nosta maljat jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti