sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Matka Gaijinin makuihin

Nautimme teinin kanssa perinteisesti synttäriaterian hänen valitsemassaan ravintolassa. Tällä kertaa valinta osui Tomi Björckin Gaijiniin. Menu Gaijinin maut olivat meidän molempien mieleen . Kotona googlailin löytyisikö joku resepteistä netistä  ja tämä Jimillä pyörineessä ohjelmassa valmistettu oli lähimpänä. Yozu-hedelmää  en löytänyt, joten korvasin sen limetillä. Tämä mahdollisuus tosin mainittiin jo reseptissäkin. Ohjeessa käytettiin vihreää mangoa ja kurkkua, mutta Gaijinissa kampasimpukoiden kaverina oli omenaa, joten käytimme sitä. Neiti ei halunnut edes maistaa kampasimpukoita, mutta piti sitä vastoin paljon omenoista ja kastikkeesta.


PAISTETTUJA KAMPASIMPUKOITA JA LIMETTI-HUNAJA DRESSING

3 kampasimpukkaa/ ruokailija
öljyä, suolaa

Limetti-hunaja dressing:
4 rkl soijaa
1 rkl miriniä
1 rkl hunajaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 tl limetinmehua
merileväkaviaaria
merileväarkki

2 vihreää omena

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita, ota ne sulamaan hyvissä ajoin
2. Kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi
3. Sekoita kastikkeen aineet, lisää lopuksi 1 rkl merileväkaviaaria. Sekoita kuutioidut omenat ja kastike
4. Kuivaa kampasimpukat, kaada niiden päälle hiven öljyä ja ripottele pinnalle suolaa
5. Paista kampasimpukoihin kuumalla pannulla nopeasti kaunis väri molemmin puolin
6. Nosta omenaseos lautasille, nosta kampasimpukat päälle ja viimeistele merileväkaviaarilla ja merileväsuikaleilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti