PAD THAI KANALLA JA KATKARAVUILLA
500g leveitä riisinuudeleita
(vettä liottamiseen)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
neljännes (savoijin) kaalia
150g mungpavun ituja
2 kananmunaa
4 vartta kevätsipulia
2 rkl tamarinditahnaa
2 rkl tummaa muscovadosokeria
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
mustapippuria myllystä
400g broilerinsuikaleita
(1rkl tamarinditahnaa, 1 rkl muscovadosokeria, 1 rkl vaaleaa soijakastiketta, 1 rkl seesamiöljyä)
150g katkarapuja
1 dl maapähkinöitä
rypsiöljyä
*
kuivattuja chilejä (pieniä 4-6)
limetti
2. Laita nuudelit likoamaan 15 minuutiksi huoneenlämpöiseen veteen. Nuudelit saavat jäädä hivenen rapsakoiksi ennen wokkiin lisäämistä eli älä päästä niitä liian pehmeiksi
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna chili. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi
4. Sekoita tamarinditahna, sokeri, soijakastike ja kalakastike, lisää muutama kierros mustapippuria myllystä
5. Paahda maapähkinät kuumalla kuivalla pannulla. Leikkaa hienoksi
6. Hienonna kuivatut chilit siemenineen. Leikkaa limetti lohkoiksi
7. Huuhtele mungpavun idut ja valuta kuiviksi. Leikkaa kaali suikaleiksi
8. Kuumenna wokkipannu savuavan kuumaksi, lisää tilkka rypsiöljyä sekä sipulit ja hienonnettu chili, sekoittele ja paahda sipuleihin kaunis väri. Tee keskelle tilaa ja riko siihen kaksi kananmunaa. Kun munat alkavat hyytyä, sekoita kaikki pannulla olevat aineet sekaisin
9. Valuta nuudelit. Kaada tamarindikastikeseos pannulle, lisää nuudelit. Nostele kahdella puuhaarukalla kaikki aineet sekaisin, anna paistua 2-3 minuuttia. Lisää broilerinsuikaleet, sekoita hyvin ja anna paistua minuutti. Lisää kevätsipuli, katkaravut, idut ja 1/2 maapähkinöistä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta (muscovadosokeria), happamuutta (limetinmehua). Tulisuutta jokainen voi säätää itse pöydässä chilihiutaleiden avulla
10. Nosta tarjolle ja tarjoile lisäksi limetinlohkoja, loput hienonnetut maapähkinät ja chilihiutaleita, joilla jokainen voi itse viimeistellä ruuan oman makunsa mukaiseksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti