PAAHDETTU FENKOLIPYREE
2 fenkolia
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä
2 dl kalalientä
(mustekalan mustetta)
suolaa, mustapippuria
1. Hienonna sipulit ja fenkoli. Lisää kuumaan kattilaan öljyä ja freesaa pilkotut ainekset
2. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes fenkoli on kypsää. Kaada seos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla
FENKOLI-OMENA SALAATTI
2 fenkolia
1 vihreä omena
8 saksanpähkinää
4 rkl miriniä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
1. Pese omena ja leikkaa suikaleiksi. Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla
2. Sekoita omenat ja fenkoli. Murskaa paahdetut pähkinät ja sekoita joukkoon
3. Valmista kastike sekoittamalla mirin, sitruunanmehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada salaatin sekaan ja sekoita
LOHTA KALIFORNIAN STYLE
800g lohta
valkoisia ja mustia seesamin siemeniä
mustapippuria, suolaa
öljyä paistamiseen
1. Poista lohesta nahka ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kierittele kalat kauttaaltaan siemenissä
2. Paahda kuivalla pannulla miedolla lämmöllä n 3 minuuttia per sivu. Anna hautua hetki
Kokoa fenkolipyree, lohi ja salaatti annoksiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti