sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Olutta padassa

Viikot ovat olleet työntäyteisiä ja keittiössä kaikki uuden kokeileminen on jäänyt taka-alalle. Usein perhe on jo ruokaillut minun kotiutuessani töistä. Yritän edelleen tehdä viikonloppuisin isompia eriä, joista riittää lämmitettäväksi ja viikolla teemme ainakin yhden keiton. Kunnianhimoisesti tein yrittäjälle ostoslistaa ajatuksena kokeilla kaikkea mukavaa viikonloppuna. Flunssan poikanen vain heitti suunnitelmat uusiksi ja ainoaksi kokeiluksi jäi tämä versio kukosta viinissä, nyt olueen tehtynä. Resepti sovellettu Glorian Ruoka&Viinistä 6/13.  Kukonpoikia ei ollut, joten käytin tavallisia broilerin-koipireisiä, jotka yritin leikata mahdollisimman vähärasvaisiksi. Padasta riitti meille kaikille yhdeksi ateriaksi ja perhe lämmittää sitä vielä riisin lisukkeeksi maanantaina. Lisäksi tarjoilin saman lehden ohjeella voiporkkanoita. Jos pitää oluesta, juomaksi sopii sama laatu, jota kaadetaan pataan.


BROILERIA OLUESSA

2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
6 viipaletta pekonia
6 broilerin koipireittä 
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
rypsiöljyä
voita
4 dl aleolutta
 (nyt Boddingtons pub ale)
3 dl kuumaa kanalientä
muutama timjaminoksa
2 laakerinlehteä

1. Leikkaa koipireidet nivelen kohdalta kahteen osaan ja poista mahdollinen rasva
2. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna pekoni
3. Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Kääntele broilerinpalat jauhoseoksessa ja paista kuumalla pannulla voi-rypsiöljyseoksessa molemmin puolin väri palojen pintaan. Nosta lihat pataan
4. Paista sipulia ja pekonia muutaman minuutti, lisää olut ja anna kiehahtaa, jotta pannulta irtoaa kaikki maku. Kaada pataan. Lisää pataan timjami, laakerinlehdet sekä kanaliemi. Anna hautua hellalla  miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai vajaa tunti 175 asteisessa uunissa. Kun liha irtoaa luista on broileri valmista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti