MIXED GRILL
1 possun sisäfilee
2 viipaletta possun kassleria (tai naudan ulkofileetä)
500g broilerin rintafileitä
1/2 punaista paprikaa
100g chorizoa (nyt teinin Portugalista ostamaa)
100g pekonia viipaleina
Lisäksi
varrastikkuja
maustekastike:
nippu persiljaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 cm pala chiliä pieninä paloina
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
sekä
100g pehmeää vuohenjuustoa
hyvää vaaleaa leipää
vihreää salaattia
(rucolaa, vuonankaalia, keräsalaattia ruukuista)
+ suolaa, mustapippuria, sitruunanmehua, oliiviöljyä
Marinadi possun sisäfileelle:
2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
2 tl soijakastiketta
3 oksaa rosmariinia
2 rkl rypsiöljyä
Marinadi kasslerille (tai naudan ulkofileelle):
1 tl sormisuolaa murskattuna
1/2 tl mustapippuria rouhittuna myllystä
2 rkl rypsiöljyä
Marinadi broilerille:
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 tl inkiväärijauhetta
1 tl curryjauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
1. Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen
2. Valmista lihojen marinadit sekoittamalla kaikki aineet keskenään suljettavissa muovipusseissa
3. Laita possunfilee kokonaisena omaan marinadiinsa ja sulje pussi. Leikkaa kassler (tai naudan ulkofileepihvit) ensin pituussuuntaan kahtia ja sitten neljään osaan, laita palat maustumaan omaan pussiinsa. Leikkaa broilerin rintafileet pituussuuntaan 3-4 osaan ja laita maustumaan omaan pussiinsa
4. Sulje pussit ja kääntele, jotta marinadi yltää kaikkialla . Laita pussit jääkaappiin vuorokaudeksi, tai vähintään 3-4 tunniksi. Ota pussit jääkaapista 1/2 tuntia ennen grillaamista
5. Valmista maustekastike sekoittamalla kaikki ainekset . Nosta jääkaappiin maustumaan
6. Kääri possunfilee pekoniin ja grillaa siihen hyvä väri kaikille pinnoille. Nosta grillin ylätasolle
7. Laita broilerit grillivartaisiin
8. Kasaa kassler- (naudan ulkofilee-) vartaat laittamalla vuorotellen lihaa, chorizoa, ja paprikaa
9. Paista vartaita välillä käännellen n 8-10 minuuttia. Valele broilerivartaita lopulla marinadilla grillaamisen aikana
10. Leikkaa leipä viipaleiksi ja grillaa hetki molemmin puolin grillin ulkoreunoilla
11. Tarjoile grillatut lihat vihreän salaatin, grillatun leivän, pehmeän vuohenjuuston ja kastikkeen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti