MUSTIKKAMUFFINIT LIMETTI-SOKERIKUORRUTTEELLA
1 dl pullomargariinia
1 dl hienoa sokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
3 dl jäisiä pakastemustikoita
kuorrute:
limetin mehua
tomusokeria
*
raastettua limetin kuorta
nonparelleja
2. Laita metalliselle muffinipellille paperiset muffinivuuat.
3. Nosta kaikki ohjeen aineet pöydälle
4. Ota esiin iso kulho, 2 desimittaa, teelusikka (tai mitta), taikinakaavin sekä 2 ruokalusikkaa
5. Sekoita isossa kulhossa pullomargariini, sokeri, maito ja kananmunat
6. Lisää vehnäjauhot, perunajauho, kardemumma sekä leivinjauhe, sekoita. Kääntele vielä jäiset mustikat taikinaan
7. Nosta kahden ruokalusikan avulla taikina muffinivuokiin pellille
8. Nosta muffinipelti uuniin ja paista noin 15 minuuttia. Nosta pelti pois uunista patalapuilla. Nosta muffinit paperivuokineen pois metallipelliltä, jotta niiden kypsyminen loppuu
9. Tee kuorrute. Raasta limetin kuori. Purista puolen limetin mehu ja sekoita mukaan tomusokeria pari lusikallista kerrallaan kunnes seos on tukevaa, mutta juoksevaa
10. Kaada seos minigrip-pussiin. Tee pussin kulmaan pieni reikä ja koristele muffinit yksi kerrallaan; limetti-sokerikuorrute, nonparellit ja limetin kuori. Anna kuorrutteen jähmettyä ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti