PINAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAS
pohjataikina:
75g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl
1 kananmuna
täyte:
300g tuoretta pinaattia
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
100g pehmeää vuohenjuustoa
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1/2 dl täysmaitoa
suolaa, mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
2 tomaattia
emmental-raastetta
1. Valmista taikina nyppimällä voi ja jauhot murumaisiksi, lisää vesi ja kananmuna. Sekoita taikinaksi, älä vaivaa. Laita taikina kelmutettuna jääkaappiin puoleksi tunniksi
2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna pinaatit
3. Kuumenna paistinpannu, lisää öljyä hienonnetut valkosipulinkynnet ja pinaatti. Paista muutama minuutti, mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä
4. Sekoita vuohenjuusto, kananmunat, kermaviili ja maito, mausta suolalla ja mustapippurilla
5. Rypistä leivinpaperi ja laita se pyöreään piirasvuokaan, leikkaa ylimääräiset pois. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuokaan. Lisää pinaatti-valkosipuliseos. Kaada vuohenjuusto-kermaviili-kananmunaseos päälle. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja laita viipaleet piirakan päälle. Ripottele pinnalle emmental-raaste
6. Paista 200-asteessa 35-40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti