VÄLIMERELLINEN JAUHELIHATAIKINA
LIHAPULLIA & PIHVEJÄ
(20 isoa lihapullaa ja 5 isoa jauhelihapihviä)
2x 240g karitsan jauhelihaa (pakaste)
400g naudan jauhelihaa
1/2 purjo
2 valkosipulinkynttä
8 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
2 rkl pieniä kapriksia
16 vihreää paprikatäytteistä oliivia
3 kananmunaa
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
1 dl korppujauhoja
rypsiöljyä
voita
*
tomaattikastike:
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 mieto chili
rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
oksa tuoretta timjamia
suolaa, mustapippuria
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä
3. Hienonna oliivit, kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit
4. Laita jauhelihat, sipulit, oliivi-kapris-tomaattiseos, soijakastike ja kananmunat kulhoon. Rouhi päälle reilusti mustapippuria ja ripottele korppujauho pinnalle. Sekoita käsin taikinaksi
5. Tee 20 isoa lihapullaa ja paista ne voi-rypsiöljyseoksessa ruskeiksi kauttaaltaan
6. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen ja anna kiehua hiljalleen vartti. Tarjoile pastan ja vasta raastetun parmesaanin kanssa
7. Paista lopusta taikinasta reiluja pihvejä (minulla taikina riitti viiteen pihviin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti