SUPPILOVAHVEROMUREKE LINDSTRÖMIN TAPAAN
1 dl (ruis)korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli
rypsiöljyä
2 dl etikkapunajuuria raastettuna
800g naudan jauhelihaa
3 kananmunaa
3 rkl pieniä kapriksia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia/ rosmariinia
täyte:
2 dl kuivattuja suppilovahveroita ja vettä liottamiseen
(tai 1 1/2 l tuoreita)
150g purjoa
rypsiöljyä
tuoretta timjamia tai rosmariinia
100g sinihomejuustoa
1. Laita täytteen sienet veteen likoamaan jos käytät kuivattuja sieniä
2. Laita korppujauhot veteen turpoamaan. Hienonna yrtti ( timjami tai rosmariini)
3. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota rypsiöljyssä
4. Lisää korppujauhoihin kuullotettu sipuli, punajuuri, jauheliha, kananmunat, kaprikset sekä mausteet. Sekoita taikinaksi ja nosta viileään vetäytymään
5. Valmista täyte. Purista sienistä neste pois, leikkaa pienemmäksi ja kuullota pannulla. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna yrtti. Lisää purjo ja yrtti sipulien sekaan, anna hautua hetki
6. Taputtele jauhelihataikina leivinpaperille levyksi. Levitä sienitäyte jauhelihalevylle ja murustele päälle sinihomejuusto
7. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan leivinpaperin avulla. Jätä mureke leivinpaperin sisään ja nosta uunipellille
8. Paista 200-asteessa 40-45 minuuttia. Viipaloi tarjolle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti