sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viimeisen joululomapäivän aamiainen

Jälkikasvun joululoma loppuu tänään. Huomaa loman olleen tarpeeseen, molemmat ovat nukkuneet 12 tunnin yöunia. Tosin osansa tässä on ollut aktiviteettien siirtyminen iltaa kohti. Hyvä keino varmistaa, ettei vuorokausirytmi mene aivan sekaisin ja hereille päästään jo aamupäivän aikana on valmistaa herkullinen aamiainen. Useimpina aamuina olemme kuitenkin istuneet aamiaispöydässä jo kymmeneltä, kun tiedossa on ollut uuniohrapuuroa, munakokkelia ja pekonia, reikämunaleipiä tai kuten tänään vohveleita. Minun osuuteni on tavallisesti rajoittunut suunnitteluun ja yrittäjä on vastannut toteutuksesta.  Olen näet yhtä aamu-uninen kuin lapsenikin. Yrittäjä valmisti vohvelitaikinan ilman sokeria, jotta se käy myös suolaisten täytteiden kanssa.
Teinin vohveli mansikoilla ja vaahterasiirapilla

Pikkuneidin vohveli mustikoilla ja sitruunavaahdolla

AAMIAISVOHVELIT
12 isoa vohvelia

3  kananmunaa
7 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2 dl pullomargariinia

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää maito ja sekoita. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää pullomargariini ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puoli tuntia
2. Kuumenna vohvelipannu. Voitele molemmat paistolevyt tarvittaessa rypsiöljyllä. Laita kauhallinen taikinaa levylle ja paina kansi kiinni. Anna vohvelin paistua kypsäksi. Nosta vohvelit tarjolle sitä mukaan kun ne paistuvat, sillä tästä taikinasta ei tule kovin rapeita vohveleita. Ylijääneet voi lämmittää ja rapeuttaa grillissä tai paloina leivänpaahtimessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti