sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Talvista keittoa

Ulkona ilma on upean talvinen, pihalla on lunta jo isoissa kasoissa ja tänään oli pakkastakin. Kävimme puolilta päivin yrittäjän kanssa kävellen äänestämässä ja sen jälkeen yrittäjä vielä paleli teinin kanssa golfhallilla. Tai yrittäjä paleli, teini hakkasi golfpalloja siihen tahtiin, ettei kylmä päässyt yllättämään. Lämmin alkukeitto oli kuitenkin paikallaan. Muuten tarjosin sunnuntailounaalla lohta teriakikastikkeessa sekä jäätelöä inkivääriappelsiinien kanssa.
KIPAKKA TOMAATTIKEITTO

3 valkosipulinkynttä
1 pienehkö sipuli
1/2 pienestä chilistä
rypsiöljyä
2 prk tomaattimurskaa
vettä
n. 60g pippurista kevyt tuorejuustoa
*
krutongit:
3 valkosipulinkynttä
2 viipaletta paahtoleipää
rypsiöljyä

1. Aloita krutongeista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa paahtoleivät ensin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi
2. Kaada rypsiöljyä kuumalle paistinpannulle, lisää leipäkuutiot ja alenna levyn lämpöä. Paista noin minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja sekoita. Paista kunnes leipäkuutiot ovat rapeita. Kääntele leipäkuutioita välillä ja älä anna valkosipulin palaa. Kaada valmiit krutongit lautaselle odottamaan
3. Valmista keitto. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna chili
4. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki rypsiöljyssä. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskatölkit vedellä ja kaada vesi muiden ainesten sekaan. Anna keiton kiehua hiljakseen 30 minuuttia. Jos keitto tuntuu liian happamalta lisää ripaus sokeria
5. Lisää lopuksi tuorejuusto ja anna keiton kiehahtaa. Tarjoile keitto krutonkien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti