Katselin syrjäsilmällä viikolla pikkuneidin kanssa Neljän tähden illallisen uusintaa, jossa Eeva Kela kestitsi vieraitaan. Hän valmisti alkuruuaksi tonnikalamössöä, jonka maustoi kaprispurkin liemellä. Koska tein ohjelman katselun lomassa kaikkea muutakin, jäi tarkempi resepti saamatta. Sen verran ohje jäi kuitenkin koukuttamaan, että ostin tänään sekä tonnikalaa että pikkupurkin kapriksia, sekä muita aineita, joita oletin ohjeeseen kuuluvan. Kokoonnuimme ruokailuun yhdessä yrittäjän, pikkuneidin ja pikkuneidin ystävän kanssa ja tarjoilin aterian antipasto-hengessä: patonkeja (tällä kertaa rullasin patongin sisään juustoa), tomaattimozzarellasalaattia, brushetta oliivisekoitusta, parmankinkkua, pakkasesta löydettyjä joululta jääneitä kylmäsavulohirullia sekä tonnikalamössöä.
TONNIKALAMÖSSÖ
2 prk tonnikalaa öljyssä (on mielestäni maukkaampaa)
1 pieni punasipuli
1 pikkupurkki kapriksia
majoneesia
ranskankermaa
1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna kaprikset
2. Kaada tonnikalasta öljy pois ja kaada tonnikala kulhoon. Lisää sekaan sipuli ja kaprikset ja sekoita
3. Lisää majoneesia n 1 dl ja saman verran ranskankermaa. Sekoita hyvin. Jos seos on liian paksua lisää ranskankermaa. Mausta seos kaprispurkin liemellä. Tähän annokseen käytin koko liemen. Anna maustua jääkaapissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti