LAMMAS ROGAN JOSH
1kg lampaan paahtopaisteja (halvempikin osa käy)
rypsiöljyä
iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
purkki tomaatteja (tai pelkkiä tuoreita tomaatteja)
2 tuoretta tomaattia
4-5 dl vettä
4 tl rogan josh masala -maustetta
(tai chiliä, paprikaa, inkivääriä ja kurkumaa)
1/2 ruukkua tuoretta korianteria (tai minttua)
1. Leikkaa lammas kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa tomaatti reiluiksi lohkoiksi (sen voi myös halutessaan kaltata)
2. Ruskista lihat rypsiöljyssä useammassa erässä, nosta sivuun. Lisää pannulle sipulit ja inkivääri ja paista hetki. Nosta sekä lihat että sipulit ja inkivääri pataan tai wokkipannuun. Kaada paistinpannulle vettä ja anna kiehahtaa ja kaada pataan, jotta saat kaikki maut talteen. Lisää pataan tomaatit ja vesi. Anna kiehua hiljakseen noin tunti, kunnes liha on kypsää
3. Hienonna korianteri (tai minttu) ja lisää padan pinnalle. Tarjoile basmatiriisin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti