VANILJAJÄÄTELÖÄ JA INKIVÄÄRIAPPELSIINEJA
4 appelsiinia
(sitruunanmehua)
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 cm pala tuoretta inkivääriä
*
vaniljajäätelöä
appelsiininmakuista suklaata
1. Pese 1 appelsiini ja raasta sen kuori ja purista mehu. Leikkaa muut appelsiinit kuorettomiksi. Jatka leikkaamalla appelsiinin lohkot kalvottomiksi
2. Kuori ja raasta inkivääri
3. Sulata voi kattilassa ja lisää hunaja, sekoita. Lisää kuoriraaste, appelsiinimehu ja inkivääri. Anna kiehua hiljakseen kunnes seos sakenee. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua, jos kastike tuntuu liian makealta makuusi (näin voi käydä, jos appelsiinit ovat makeita). Lisää appelsiinilohkot juuri ennen tarjoilua seokseen ja anna lämmitä
4. Laita jäätelökauhalla pari palloa jäätelöä annosmaljoihin, annostele appelsiinikastike päälle. Voit koristella annokset appelsiinisuklaarouheella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti