sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uudenvuodenpäivä

Olin suunnitellut Uudenvuodenpäivän lounaaksi hyvät pihvit korvasienimuhennoksen kanssa tietämättä, että nauttisimme pihvit myös N&P luona Uudenvuodenaattona.  Pahoitellessani tätä saman ruuan toistumista varsinkaan perheen miesväki ei ollut lainkaan harmissaan. Toistuvathan meillä arkisinkin samat ruuat, joten ei yksi pihvi lisää haitanne. Aaton pihvit olivat tosin naudan sisäfileetä ja lounaalle paistoin entrecoteeta. Pihvien lisukkeeksi tein kotitekoisia ranskalaisia uunissa.

KOTITEKOISET VALKOSIPULIRANSKALAISET UUNISSA

600g isoja kiinteitä perunoita
suolaa, mustapippuria
valkosipulia
timjamia
hyvää oliiviöljyä

1. Pese perunat hyvin, mutta älä kuori. Leikkaa perunat pitkiksi, vajaan sentin paksuisiksi tangoiksi
2. Keitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Kaada perunat lävikköön ja valuta vesi pois. Kuivaa perunat vielä pyyhkeellä
3. Viipaloi maun mukaan valkosipulia ja levitä uunipellille. Lisää timjamia ja reilusti oliiviöljyä, sekoita. Lisää ranskalaiset, ja muutama kierros mustapippuria myllystä ja sekoita. Katso että ranskalaiset eivät ole päällekkäin. Paista 240 asteessa normiuunissa (ei siis kiertoilmatoiminnolla) noin 20 minuuttia. Käännä ranskalaisia pari kertaa paistamisen aikana. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle vielä sormisuolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti