Yksi nopeimmista ja helpoimmista leivonnaisista ovat muffinssit, tai muffinit tai kuppikakut kuten päällystettyjä taidetaan kutsua. Oikeasti en ole ihan varma mikä kyseisiä leivonnaisia erottaa tai yhdistää. Joku viisaampi saisi sivistää minua. Vaikka useimmat ohjeet ovat perin yksinkertaisia, valmis lopputulos on mitä maukkain, toki riippuen siitä mistä aineista leivonnaisensa tekee. Tällä kertaa kopioin Maku-lehden reseptiä, johon tuli kananmunan tilalle banaania sekä uutena makuna kinuskia. Käyttämäni siirappi yhdessä kanelin kanssa teki varsin jouluisen maun.
BANAANI-KINUSKIKUPPIKAKUT
12kpl
1 iso pehmeä banaani
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1 dl siirappia (alkup.ohjeessa fariinisokeria)
1 dl rypsiöljyä
1 dl kinuskikastiketta
kuorrute:
200g tuorejuustoa (nyt mascarpone)
1 dl kinuskikastiketta
1/2 dl tomusokeria
1. Soseuta banaani. Sekoita kuivat aineet ja lisää banaanin joukkoon
2. Mittaa mukaan siirappi, öljy ja kinuskikastike, sekoita tasaiseksi taikinaksi
3. Nosta taikina muffinivuokiin muffinipellille. Paista 200 -asteessa n 20 minuuttia
4. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet vatkaimella sekaisin. Nosta jääkaappiin viilentymään
5. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut, säilytä viileässä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti