Viikonloppuna vietimme lauantaista iltaa yhdessä ystävien kanssa pitkästä aikaa, tällä kokoonpanolla taisi olla viimeksi vuoden vaihtuessa. Illan aikana tuli käytyä läpi niin perheen perustamiset kuin tulevat presidentinvaalitkin. Tiedämme vaalivoittajan, mutta pidetään se toistaiseksi pienen piirin tietona. Mukavaa illanviettoon kuuluu myös hyvä ateria ja sopivasti juomista. Kesän jo kääntyessä syksyksi päädyimme grillaamaan. Iltakin oli niin lämmin, että seurueen jälkikasvu ruokailikin terassilla.
Illan menuuseen kuului tuttuja ja hyviksi havaittuaja makuja; parmankinkku-mozzarella-nektariinisalaattia, kanttarellimuhennoksella täytettyjä pihvitomaatteja, grillattua entrecoteeta, rosmariini-focacciaa sekä jälkiruokana creme brulee. Illan ainoa "uutuus" oli lihan kastikkeena toiminut chimichurri, joka googlailuiden jälkeen valmistui omalla reseptillä.
Ruoka päätyi parempiin suihin, kuvassa kukkia olohuoneen pöydältä |
CHIMICHURRI
2 1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 pieni punainen paprika
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori ja tilkka mehua
1 ruukku lehtipersiljaa
muutama oksa oreganoa
muutama oksa korianteria
ripaus suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna paprika ja chili pienen pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit
2. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa useampi tunti ennen tarjoilua
Sopii kaiken grillatun kaveriksi. Lihan voi myös marinoida kastikkeessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti