tiistai 13. syyskuuta 2011

Leivontaa

Yrittäjä ja pikkuneiti huomasivat Hesarin ruokatorstaista mukavan suklaakakkuohjeen. Aineet vain sekaisin ja paistumaan. Ohjeen paras puoli on se,  että kakkuun tulee kaakaota. Suklaakakkuihin ja muuhunkin varattu suklaa kun on yleensä kadonnut parempiin suihin, vaikka sen miten piilottaisi, ennen kuin varsinainen leivonta alkaa. Kaapista ei löytynyt korppujauhoja vuuan jauhottamiseen, joten ne korvautuivat luovasti mannaryyneillä. Varsinkin teini piti tästä ratkaisusta. Itse en kakkua tällä kertaa päässyt maistamaan, sillä se oli tavalliseen tapaan kadonnut parempiin suihin ennenkuin kotiuduin.

HELPPO SUKLAAKAKKU

200g pullomargariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Riko munien rakenne haarukalla
2. Yhdistä kuivat aineet
3. Sekoita kaikki aineet nopeasti sekoittaen
4. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota. Kaada taikina vuokaan. Paista  200-asteessa  noin 45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti