tiistai 13. heinäkuuta 2010

Persikoista

Kesäisin syömme paljon salaatteja, jotka kasataan kulloinkin kaapista löytyvistä aineista. Yleensä taustalla on myös vähän suunnittelua, tai ainakin idea käytetystä pääraaka-aineesta. Tämä salaatti on ollut suosikki jo parina kesänä ja rakentuu persikoista (tai nektariineista), mozzarellasta ja serranokinkusta. Riittävän ruokaisa lounaaksi itsekseenkin, mutta maistuu hyvin grillatun possun tai broilerin parina. Tarkkoja määriä ei taaskaan ole kirjattuna, kuva antaa viitteitä.


SALAATTI PERSIKOISTA, MOZZARELLASTA JA SERRANOKINKUSTA

erilaisia salaatteja
tuoreita persikoita
mozzarellaa
serranokinkkua

**
pieni punainen chili
2 rkl sitruunanmehua
1/2 sitruunankuori raastettuna
ripaus suolaa & mustapippuria
2 tl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä


1. Revi salaatit tarjoiluastiaan.
2. Halkaise persikat ja poista kivi. Lohko persikat kahdeksaan lohkoon ja laita salaatin päälle
3. Revi mozzarella käsin palasiksi salaatin sekaan ja asettele muutama viipale serranoa päälle
4. Valmista salaatinkastike. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi chili kulhoon. Kaada päälle sitruunanmehu ja -kuori, hunaja ja oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja kaada salaatin päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti