tiistai 27. syyskuuta 2011

Syksyistä ruokaa

Kaalikääryleitä tulee tehtyä kerran vuodessa ja tämän vuotinen kerta oli viime sunnuntaina. Reilu parin kilon kaalinpää jalostui pellilliseksi kääryleitä. Kääryleet valmistuivat perinteisellä ohjeella. Lopuksi lorautin pannulle tilkan kermaa, joka kaalinkeitinliemi-siirappiseokseen sekoittuessaan jalostui maukkaaksi kastikkeeksi kääryleille ja keitetyille perunoille. Lisukkeena oli tietysti puolukkasurvosta, viikko sitten kerätyistä puolukoista. Kääryleiden täytettä jäi jonkin verran yli, joten valmistin siitä kaalilaatikkoa. Ohje siten kuin sen nyt valmistin.

KAALILAATIKKO

(sipulia, jauhelihaa, kaalia, ohraryynejä + mausteet) 
pieni kaalinkerä n 700g
rypsiöljyä
1/2 kasvisliemikuutio
vettä
korppujauhoja, voita

1. Hienonna kaali pieneksi, kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Murusta sekaan kasvisliemikuutio ja kaada vettä mukaan siten, että kaali peittyy, sekoita. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 50 minuuttia. Pidä kaali koko haudutuksen ajan veden peitossa, eli lisää sitä tarvittaessa
2. Sekoita hautunut kaali ja kääryleiden täyte,  lisää tarvittaessa (mausteitahan on jo täytteessä valmiiksi) meiramia, valkopippuria ja suolaa
3. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan nesteineen. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama voinokare. Paista ensin 200 asteessa vartti , laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti