sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Deittiruokaa

Kun vielä deittailin yrittäjää hän pyrki osoittamaan kykynsä kaiken muun lisäksi myös erinomaisena kokkina. Bravuureja olivat juustofondue ja itse kehitelty carbonara-resepti. Toki joukkoon mahtui myös floppejakin, kuten kaikilla yrittelijäillä ja innovatiivisilla kokeilla. Meillä tällainen oli perunapasta, siitä ei nyt enempää, vaan keskitytään carbonaraan. Viime viikolla yrittäjä opetti tämän hurmausruuan myös teinille. Hurmaus toki sillä varauksella, ettei teinin hurmattava ole vegaani, tai muuten kovin tarkka kalorien määrästä. Alkuperäisessä versiossa käytettiin Mustapekka-juustoa, nyt sen vierestä löytynyttä mustapippurijuusto-tankoa (kääre ehti mennä roskiin). Tämä uusi tuttavuus oli pehmeämpää ja suli hyvin kastikkeeksi.

PASTA CARBONARA à la Ossi

2 pakettia pekonia
1 iso sipuli
100g mustapippuri tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa

***
spagettia
parmesaania

1. Kuori ja hienonna sipuli
2. Rullaa pekoniviipaleet ja kiinnitä cocktail- tai hammastikulla
3. Laita pekonirullat kylmälle paistinpannulle ja paista jokaiselle sivulle hyvä väri. Nosta pekonirullat hetkeksi lautaselle ja kuullota sipulit pekoneista irronneessa rasvassa
4. Kaada ruokakerma pannulle ja sulata juusto sekaan. Poista pekonirullista tikut ja lisää pannulle. Anna kiehua hiljakseen 5- 10 minuuttia ja keitä tällä välin pasta
5.Tarjoile kastike spagetin ja vasta raastetun parmesaanin kanssa


1 kommentti:

  1. versio 2:
    Castello pippurijuusto, ruokakerma 4,5 dl ruokakermaa, 2 banaanisalottisipulia, 2 pkt Lidlin pekonia
    1. laita pekoninyytyt kylmälle pannulle, paista, siirrä sivuun
    2. Hienonna sipuli, paista pekonista irronneessa rasvassa. Lisää kerma ja kuumenna, lisää juusto. Anna kiehua kasaan. Lisää kasaan keittämisen loppuvaiheessa pekonit.
    Pastana Reformin luomu Chifferi rigati

    VastaaPoista