HS:n viikkoliitteen ruokateemana oli kananmuna. Benedictin munien kuvasta inspiroituneena päätimme valmistaa niitä itsekin viikonloppuna aamiaiseksi. Tai, meni brunssin puolelle, sillä pöytään istuessamme oltiin puolen päivän paremmalla puolella. Täydeltä taivaalta paistava aurinko ja värien sinfonia lautasella loivat miellyttävän aloituksen keväiseen lauantaipäivään.
MUNAT BENEDICTIN TAPAAN
4 viipaletta paahtoleipää
paketti parmankinkkua
2 tomaattia
(muut aineet alempana)
HOLLANDAISE-KASTIKE
2 keltuaista (valkuaiset käytettiin illan jälkiruokaan)
2 rkl vettä
200g voita
1 tl sitruunanmehua
1. Erota kananmunista keltuaiset, laita valkuaiset talteen myöhempää käyttöä varten 2. Kuumenna kattilassa vesi poreilevaksi. Laita keltuaiset hieman kattilaa pienempään (metalli)kulhoon ja vispaa rakenne rikki, lisää 2 rkl vettä ja nosta kulho kattilan päälle. Sekoita jatkuvasti kunnes seos on kuohkeaa 3. Nosta kattila pois hellalta ja sekoita voi pienissä erissä sekaan. Mausta sitruunanmehulla
UPPOMUNA
4 kananmunaa
vettä
suolaa
1. Keitä vesi hiljalleen poreilevaksi. Lisää veteen 1tl suolaa/ vesilitra. Laita vesi pyörimään kattilassa ja riko kananmuna kauhaan. Laske muna kauhalla varovasti veteen ja keitä 2 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla pois
PINAATTI
rypsiöljyä
140g pinaattia
suolaa, mustapippuria & muskottia
1. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy. Lisää pinaatti pannulle ja anna paistua pari minuuttia, mausta
LEIPIEN KOKOAMINEN
1.Paahda leivät ja leikkaa neljään osaan. Laita leiville pinaattia ja halkaistu uppomuna. Revi parmankinkku ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet leiville. Nosta päälle hollandaise-kastiketta ja ripottele päällimmäiseksi kuutioitua tomaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti