perjantai 26. maaliskuuta 2010

Makuja Thaimaan suunnalta

Lukiessani (omia) lehtiä revin mielenkiintoisia artikkeleita myöhempää käyttöä varten talteen. Yleensä etsiessäni en enää kyllä löydä haluamaani artikkelia. Nyt keittiön laatikosta löytyi sivu, jossa oli thaisävyisiä ruokaohjeita. Luulen, että se on repäisty Alkon asiakaslehdestä? Perjantai-illan ateriaksi valmistuivat Satay -vartaat lisukkeineen pienin muokkauksin. Thaimaassa usein matkailleen yrittäjän mielestä Satay-kastike oli alkuperäisen oloinen.


SATAY-BROILERIVARTAAT

600g broilerin rintafileetä
puisia varrastikkuja

marinadi:
3 valkosipulinkynttä
1 rkl soijaa
2 tl hunajaa
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1 tl juustokuminaa
1 rkl limettimehua
4 rkl rypsiöljyä

Satay-kastike:
2 1/2 dl suolapähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
1 kuivattu pieni chili
3 cm pala inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
200ml kookoskermaa
2 rkl hunajaa
2 rkl limettimehua

1. Laita varrastikut veteen likoamaan jo tunteja ennen ruuan valmistusta (varsinkin, jos grillaat vartaat)
2. Leikkaa broilerinfilee noin 5cm pituisiksi suikaleiksi
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin aineet ja kaada kulhoon broilerisuikaleiden päälle. Anna marinoitua pari tuntia
4. Valmista satay-kastike. Rouhi pähkinät. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja raasta inkivääri
5. Kuullota chiliä, valkosipulia ja inkivääriä pari minuuttia öljyssä. Lisää kookoskerma, pähkinät ja hunaja, sekoita hyvin. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sakenee. Mausta limettimehulla
6. Pujota maroituneet broilerisuikaleet varrastikkuihin ja paista 225-asteessa n 15 minuuttia ( tai grillaa kypsiksi). Voit valella kulhoon jääneellä marinadilla paistamisen (grillaamisen) aikana.

PIKAPAISTETTU RIISI

3 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
1 pieni sipuli
1 tl chilijauhetta
4 rkl rypsiöljyä
5 dl keitettyä kylmää riisiä
(mieluiten basmati tai jasmiini)
2 munaa
2 dl pakastemaissin jyviä
2 rkl soijaa
2 rkl limettimehua
4 kevätsipulin vartta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit
2. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä hetki öljyssä. Lisää chilijauhe ja riisi. Paista sekoitellen kunnes riisi on kuumaa
3. Riko kananmunat wokkiin ja jatka paistamista kunnes munat kypsyvät. Lisää maissinjyvät.Sekoita hyvin. Mausta soijalla ja limettimehulla. Viimeistele kevätsipulisilpulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti