sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Päivän kala


Kala on helppoa arkiruokaa, sillä se valmistuu nopeasti. Puolessa tunnissa paketista pöytään, ainakin kun ostaa valmiita fileitä kuten meillä yleensä tehdään. Usein tarjolla on lohta, sitä saa lähikaupastakin edullisesti. Nyt kalana on puna-ahven.
Minulla on useita lempikasviksia. Voisin elää pelkillä tomaateilla, juuriselleri, punajuuri ja fenkoli ovat myös sarjassa ylitse muiden. Fenkoli sopii hyvin kalan kanssa.

PAISTETTU PUNA-AHVEN

4 ahvenfileetä
vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria myllystä
voita ja rypsiöljyä

1. Sekoita vehnäjauho, suola ja pippuri lautasella
2. Laita fileet lautaselle ja jauhota molemmin puolin
3. Sulata voi ja rypsiöljy pannulla ja paista fileet molemmin puolin kunnes pinta ruskea ja rapea

FENKOLIPAISTOS

2 isohkoa fenkolia
10 kirsikkatomaattia
10 oliivia
rypsiöljyä
1/2 dl valkoviiniä
merisuolaa
mustapippuria
parmesaania

1. Lohko fenkoli reiluiksi paloiksi, puolita tomaatit ja oliivit
2. Keitä fenkoleita 2-3 minuuttia, valuta vesi pois
3. Voitele uunivuoka ja laita siihen fenkolit, tomaatit sekä oliivit sekaisin
4. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle viini ja liruta vähän rypsiöljyä kaiken päälle
5. Paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa, lisää puolessa välissä pinnalle raastettua parmesaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti