Otsikoksi oli pakko laittaa ruotsalaisuuden päivä, vaikka kyseisen päivän ateriaa ei johdantoa enempää esitelläkään. Mikäpä sopisi paremmin suomalaiselle ruotsalaisuuden päivänä kuin uunimakkara, aito HK:n sininen punaleima-emmentalilla höystettynä.Meillä kyseistä klassikkoa keventää (onko edes lupa keventää?) se, että makkarat paistetaan tomaattimurska-sipuli-valkosipuliseoksen päällä. Korvaa myös ketsupin.
Seuraavana päivänä tyhjennettiin pakastinta, saaliina mm 2 ankanrintafileetä ja purkki siianmätiä. Tiedossa siis hyvää ruokaa. Ensin alkuruokana
SIIANMÄTILEIVÄT
paahtoleipä/ ruokailija
smetanaa
siianmätiä
punasipulia pieneksi hakattuna
tilliä
mustapippuria myllystä
1. Paahda leivät ja leikkaa kolmioiksi
2. Päällystä em järjestyksessä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti