perjantai 26. marraskuuta 2021

Eipä tullut hävikkiä- peruna-kalapaistos

 Tein viimeksi keväällä lammaspaimenen paistosta, brittiläinen Shephard's pie Suomi-versiona. Vakiona ruuassa ovat perunamuusi ja lampaan (jauhe)liha, muuten menen sillä mitä kaapeista löytyy. Keväällä olin suunnitellut ruuan riittävän kahdelle päivälle. Vuoka jäi ruokailun jälkeen pöydälle jäähtymään ja illalla sain tiskata tyhjän vuuan. Oli niin hyvää, ettei voinut vastustaa.
Sunnuntailta jäi hölskypottuja, ja nyt kehittelin kalaisan version siitä mitä pakastimessa ja jääkaapissa on; kuhaa, lohta, katkarapuja, fenkolia, kirsikkatomaatteja. Viimehetkellä lisäsin vielä muutaman oliivin. Edelleen otetaan mitä kaapissa on ruokaa. Fenkolin voisi korvata vaikka parsakaalilla, tai parsalla tai  sillä mitä omassa kaapissa on. Hölskypotuissa olevat perunapalat tekivät pinnan perunakerroksesta mielenkiintoisen.

PERUNA-KALAPAISTOS TALON TAPAAN
(neljälle ei kovin nälkäiselle, ainesmäärät summittaisia)

500g hölskypottuja (tai perunamuusia)
pala fenkolia
sipuli
valkosipulinkynsi
12 kirsikkatomaattia
6 oliivia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
300g kalaa (nyt lohta ja kuhaa)
100g katkarapuja
1 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa (ilmankin pärjää)

1. Sulata kalat ja katkaravut (tai käytä tuoreita)
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa oliivit viipaleiksi
3. Kuullota sipuleita ja fenkolia rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla
4. Kuutioi kalat
5. Levitä sipuliseos öljyttyyn uunivuokaan. Lisää oliivit. Levitä kalat ja katkaravut tasaisesti ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Levitä hölskypotut kalojen päälle tasaisesti
6. Paista 180-asteessa 30 minuuttia. Laita grillivastukset päälle ja nosta uunin lämpö 250-asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti