keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Currya mökillä

 Muuton myötä mökkimatka lyheni alle puoleen tuntiin. Aiemmin olemme laittaneet mökin talvikuntoon lokakuun puolivälissä. Nyt kun pääsemme mökille pienelläkin varoajalla, olemme seurailleet sääennustuksia ja kävimme vasta eilen tekemässä viimeiset syyshommat. Mökin jääkaappi oli päällä teinin vietettyä viikonlopun mökillä ystäviensä kanssa. Oletin siellä olevan kaikenlaista ja otin kotoa mukaan vain pienen paketin savulohta ajatuksella tehdä pastaa. Mökkivarantoja katsellessani päädyinkin soveltamaan ja käytin lohta curryyn. Pienestä palasta jätin jopa puolet lohimoussea varten. Mausteet nyt jauheina purkista, kotona olisin käyttänyt currytahnaa, tuoretta inkivääriä ja kuivattua chiliä. 

PINAATTI-LOHICURRY
(kahdelle)

punasipuli
valkosipulinkynsi
1 rkl korianterinsiemeniä
2 tl currya
2 tl inkivääriä
1 tl cayennepippuria
rypsiöljyä
10 noppaa lehtipinaattia pakasteena (sulata)
10 kirsikkatomaattia
1 prk kookosmaitoa
100g savulohta
tuoretta inkivääriä
*
basmatiriisiä

1. Laita riisi kiehumaan paketin ohjeen mukaan. 
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Kuumenna paistinpannu, lisää loraus rypsiöljyä, sipulit ja mausteet. Paista pari minuuttia sekoitellen
3. Lisää sulatettu pinaatti ja tomaatit, sekoita hyvin ja lisää kookosmaito. Anna hautua muutama minuutti. Lisää lohi joukkoon ja sekoita. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile keitetyn riisin ja mummon kurkkujen kanssa. Käytä kurkuissa tilllin tilalla korianteria

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti