maanantai 29. marraskuuta 2021

Henkan keittiössä sivulta 33

Huurteiset puut ja muutenkin upea talvinen näkymä, kun ikkunasta katsoo. Reilu kymmenen asteen pakkanen ja viima saivat poskipäät punoittamaan kun teimme pienen kävelylenkin. Siispä erinomainen keittopäivä. Tänään Henri Alenin ohjetta mukaillen linssikeittoa. Erinomaista otetaan mitä kaapissa on ruokaa, kun tapana pitää pientä varastoa linssejä, papuja, tomaattimurskaa ja muita perusaineksia.  Lisäksi paahdoin pieniä juustoleipiä uunissa.  Alkuperäisessä ohjeessa maustejauheita käytettiin teelusikallinen kutakin, minä halusin vähän lisää potkua ja tuplasin  määrät.
LINSSI-CURRYKEITTO

iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 paketti á 380g punaisia linssejä (käyttövalmiita)
1 prk hyvää tomaattimurskaa
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl curryjauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 l kanalientä
suolaa, mustapippuria
chilirouhetta
2 dl kuohukermaa

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Huuhtele linssit hyvin
2. Kuullota sipuleita tovi rypsiöljyssä, lisää kuivamausteet ja sekoita pari kertaa, kunnes tunnet niiden aromin. Lisää tomaattimurska, linssit ja puolet kanaliemestä. Anna kiehua hiljakseen 20 minuuttia. Jos keitto sakenee liikaa, lisää kanalientä
3. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla, suolalla ja chilirouheella (alkuperäisessä ohjeessa tabascolla)

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti