maanantai 5. heinäkuuta 2021

Yhden vuuan lohta

Huomasin juuri, etten koskaan blogannut ehkä tavallisinta ruokaamme. Olen kyllä tainnut jakaa sen kuvaa Mafaldankodin facessa ja reseptiä jonkun "helppoja kokkauksia kun olemme nyt kotona"-kiertokirjeen kautta. Tarvitaan yksi uunivuoka. Vuuan koko riippuu ruokailijoiden määrästä. Lisäksi perunoita, lohta (toki muukin kala käy, tai vaikka broileri). Sesongin kasviksia maun mukaan. Keväällä ja kesällä käytän usein parsaa ja kirsikkatomaatteja. Kasvikset eivät ole välttämättömiä, pelkkä lohi ja perunakin riittävät. Yksi tällainen versio blogista löytyy piparjuurivoin kanssa.  Tai sitten jättää perunat pois ja tekee lohta ja kasviksia. Isommalle joukolle uunivuokaan kokonainen lohiflee, ja perunat & vihannekset ympärille. Meille kahdelle riitti pienempi vuoka ja muutama pala lohta. Kastike jugurtista, tillistä, sitruunan mehusta maustettuna suolalla ja mustapippurilla viimeistelee ruuan

LOHTA JA PERUNAA YHDESSÄ VUUASSA
(kahdelle)

(varhais)perunoita
300g lohta
sitruuna
pari valkosipulinkynttä
kirsikkatomaatteja
2 kesäsipulia
suolaa, mustapippuria myllystä
rypsiöljyä
valkoviiniä (ei välttämätöntä)

1. Pese perunat. Leikkaa isot perunat tarvittaessa kahtia. Laita perunat uunivuokaan. Leikkaa valkosipulinkynnet  puoliksi ja laita vuokaan. Leikkaa kesäsipuleista sipuliosa irti ja kahtia. Laita sipuliosat vuokaan. Hienonna varret. Puolita kirsikkatomaatit.
2. Mausta suolalla, mustapippurilla, ja raastetulla sitruunankuorella. Lorauta päälle rypsiöljyä ja paista 200-asteessa 15 minuuttia
3. Lisää lohipalat ja kirsikkatomaatit ja loraus valkoviiniä.  Mausta lohi suolalla ja mustapippurilla. Jatka paistamista 10 minuuttia
4. Lisää hienonnetut sipulinvarret ja sitruunanmehua ja tarjoile jugurttikastikkeen kanssa
Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti