Olen ehdottomasti kesäihminen, aurinko ja lämpö vaikuttavat positiivisesti mielialaani. Pidän kyllä myös keväästä, sen alkavasta vihreydestä ja syksyn väreistä - aurinkoisella säällä. Kun lämpötila on lähellä kolmeakymmentä ei ole päivällä nälkä ja jos lämpötila pysyy yli kahdenkymmenen yöhön saakka, ei ruokailun siirtäminen iltaankaan auta. Silloin sopii napostelulautanen, nyt grillattuna versiona. Pientä hyvää syötävää, riittävästi kokonaiseksi ateriaksi. Ja kun on hetken seissyt kuuman grillin edessä kääntelemässä vihanneksia, ei 27 astetta tunnu enää missään. (valokuvassa grillattujen lisäksi kananmunanpuolikkaat skagenravuilla)
HELLEPÄIVÄN GRILLILAUTA
(kahdelle)
GRILLATTU MAISSI MISOVOILLA
esikypsennetty maissintähkä
1 rkl voita
1/2 rkl misotahnaa
1. Halkaise maissintähkä tai käytä valmiita puolikkaita
2. Grillaa maisseihin hyvä väri
3. Sekoita pehmeä voi ja misotahna ja levitä seos grillatuille maisseille
PEKONIIN KÄÄRITTY LEIPÄJUUSTO
pala leipäjuustoa
pekonia
1. Leikkaa leipäjuusto 4x4 cm paloihin (2 / ruokailija). Levitä 2 pekoniviipaletta työlaudalle rinnakkain ja kääri leipäjuusto pekoniin. Toista kunnes kaikki leiåäjuustopalat on kääritty pekoniin
2. Grillaa molemmin puolin kunnes pekoni kypsyy
GRILLATTU KASVISSALAATTI
pieni kesäkurpitsa
kesäsipuli
(makea) paprika
*
kastike:
valkosipulinkynsi
pieni chili
suolaa, mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
1. Leikkaa kesäkurpitsa lanteiksi, paprika lohkoiksi ja puolita kesäsipuli pitkittäin
2. Grillaa kaikkiin hyvä väri molemmin puolin
3. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa viipaleiksi, Hienonna chili. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja kaada grillattujen vihannesten päälle ja sekoita
Valmistusaika: 30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti