perjantai 2. heinäkuuta 2021

Pidätkö valkosipulileivistä?

Tapanani on katsella useampi jakso peräkkäin samaa sarjaa. Moni sarjojen suurkuluttaja tekee näin. Minun suosikkejani vain ovat  ruokaan liittyvät sarjat. Tai on sitä viime vuoden aikana tullut katsottua muutama muukin sarja...  Eilen katsoin suosikkini Jamie Oliverin korona-ajan kokkauksia. Olen laittanut sarjasta monta vinkkiä talteen ja nyt päädyin toteuttamaan yhden samantien. Muutama aine, nopea valmistus ja maukas lopputulos. Jamien mukaan, jos pitää valkosipulileivistä, pitää tästäkin. Totta oli. Lisäksi tein kreikkalaistyyppisen salaatin

LEIVÄNMURU-VALKOSIPULIBROILERI Jamien tapaan
(kahdelle)

2 broilerin rintafileetä
pätkä kuivunutta patonkia 
(tai mitä tahansa leipää tai pankojauhoja, hätätilassa tavalliset korppujauhotkin käy)
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä paistamiseen
sormisuolaa
sitruuna

1. Laita kuorittu valkosipulin kynsi ja patonki teholeikkuriin ja aja tasaiseksi muruksi (tai raasta)
2. Nuiji broilerin rintafileet kauttaaltaan samanpaksuiksi (ohuiksi). Painele muruseos kiinni broileriin molemmin puolin (jamie nuiji muruseoksen sisään, mutta minä olin laittanut epähuomiossa lihanuijan jo tiskialtaaseen)
3. Paista reilussa rypsiöljyssä kullanruskeiksi (2 min) molemmin puolin, leikkaa viipaleiksi ja mausta sormisuolalla ja sitruunanmehulla

Valmistusaika 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti