lauantai 10. heinäkuuta 2021

Kalaa ja perunoita grillissä

 Mökkikokkailun helpointa ruokaa on pakata kaikki raaka-aineet nyytiksi folion sisään ja nostaa grilliin. Tiskiäkään ei juuri tule. Miksiköhän en ole ennen tätä kokeillut. Nyt paikallisesta REKOsta ostamani kuhafileet houkuttivat. Pakastimessa on vielä pari pientä pussia, sopivasti kahdelle hengelle. Keitän aina kesäperunoita reilun kattilallisen, ja seuraavina päivinä perunat pääsevät salaattiin ,spydäriin, grilliin. Nyt valmiiksi keitettyjä perunoita ei ollut, mutta huolimatta perunoiden keittämisestä oli tämä ruoka nopea ja helppo valmistaa ja todella hyvää.


KUHA-PERUNANYYTIT GRILLISSÄ
(kahdelle)

300g kuhafileitä ilman nahkaa
(varhais)  perunoita
2 kesäsipulia varsineen
10 kirsikkatomaattia
tuoretta pinaattia 
suolaa, mustapippuria myllystä
voita
*
ranskankermaa
tilliä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Pese ja keitä perunat (tai käytä aiemmalta aterialta jääneitä perunoita)
2. Poista kuhafileistä ruodot pois (tee ns housut eli leikkaa fileen leveämmästä päästä V-muotoinen suikale, jossa ruodot ovat, pois)
3. Leikkaa kesäsipulin sipuliosat puoliksi ja suikaloi varret. Puolita kirsikkatomaatit
4. Ota foliosta kaksinkertainen neliönmuotoinen pala, leikkaa päälle vähän pienempi pala leivinpaperia
5. Leikkaa perunat viipaleiksi  folio-leivinpaperin päälle, lisää sipuli (jätä varret talteen), nokare voita, kirsikkatomaatit, ja pinaatti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kuhafileet (palat) päälle, mausta nekin. Rypistä nyytti kiinni ja nosta grilliin vartiksi
6. Sekoita ranskankerma, hienonnettu tilli ja osa kesäsipulinvarsista. Mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Tarkista kuhan kypsyys, käännä kala tarvittaessa ja jatka grillaamista muutama minuuttia
8. Tarjoile nyytit ranskankermakastikkeen ja hienonnettujen kesäsipulinvarsien kanssa

Valmistusaika: 30 min (+ perunoiden keittäminen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti