Teinineidin ollessa nuorempi vakiotilaus ravintolassa oli lehtipihvi. Nyttemmin tulevana ravintola-alan ammattilaisena hänen makupalettinsa on monipuolistunut. Tosin lehtipihvi kuuluu edelleen hänen suosikkeihinsa, kuten liharuoka muutenkin. Viime perjantaina ilahdutin häntä paistamalla kotona lehtipihvit. Lisäksi parmesaanilla tuunattuja bataattiranskalaisia (suoraan pakasteesta) ja BBQ-voita. Kilon lehtipihvipakkauksesta oli tuossa vaiheessa jäljellä reilusti yli puolet, ja mielessäni idea myös lauantain ruokaan- sienirisottoa , tällä kertaa kanttarelleista ja suppilovahveroista, sekä lihakääryleitä.
perjantai 27. marraskuuta 2020
Involtini di carne eli lehtipihvikääryleet
NAUDANLIHAKÄÄRYLEET
valmiita lehtipihvejä 1-2/ ruokailija riippuen pihvien koosta
parmesaania, jotain muuta kermajuustoa
pankojauhoja
persiljaa
chilihiutaleita (maustemyllystä, mukana myös suola)
savukinkkuviipaleita
*
rypsiöljyä
lihaliemikuutio
vettä
1. Nuiji pihvejä vähän ohuemmiksi
2. Raasta juustot. Hienonna persilja. Sekoita juustoraasteet, pankojauhot ja persilja
3. Levitä savukinkkuviipaleet työlaudalle, laita jokaisen päälle lehtipihvi ja rouhi pihvien pinnalle chilihiutaleita (maun mukaan). Laita pihvin päälle noin ruokalusikallinen juusto-pankojauho-persiljaseosta ja levitä tasaisesti. Kääri pihvi rullalle kinkkuviipaleen kanssa. Katso, että pihvin ja kinkkuviipaleen saumat tulevat eri kohtiin
4. Ruskista kääryleet rypsiöljyssä. Nosta kääryleet uunivuokaan ja kaada vuokaan noin sentin verran lihalientä, peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 175-asteeseen puoleksi tunniksi (ja tee sillä aikaa risotto), valele kääryleitä kerran vuuassa olevalla lihaliemellä, jotta ne pysyvät mehevinä. Kääryleet pysyvät uunissa mehevinä pidempäänkin, jos valelet niitä välillä
Valmistusaika: 45 min
Tunnisteet:
liha -nautaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti