sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Neidin kanttarellirisotto _ Chanterelle risotto recipe in English

Kokkikoulun opintoihin kuuluu uusien tai ei-niin-mieluisten makujen maistelu ja valmistaminen. Viikko sitten teinineiti yllätti meidät ja kehui Perhossa syömäänsä kanttarellirisottoa. Sienten kuuluessa muun perheen lempiraaka-aineisiin, ei neiti niitä ole suostunut syömään. Perhon risoton valmisti joku toinen, sillä neidin vastuulla oli creme brulee. Tänään neiti valmisti kotona itse sunnuntailounaalle kanttarellirisottoa, tällä kertaa minun ohjeellani. Kyselin kyllä prosessin aikana tehtiinkö Perhossa samoin. Neiti kehui jo valmistuvan risoton lientä maistellessaan sitä. Myös valmis risotto maistui. Jälkeenpäin hän totesi, ettei kaikesta voi olla varma, mutta kanttarellimuhennosta ei hänelle edelleenkään kannata tarjota...Lisäksi lounaana oli karitsanpaahtopaistia, mustaherukkahyytelöä sekä tomaattipaistosta. 
English recipe below Finnish one


KANTTARELLIRISOTTO

litra tuoreita kantterelleja 
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
voita, rypsiöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl risottoriisiä
1 l kasvis- tai kanalientä
( tai 2 kuutiota ja 1 kiehuvaa vettä)
sormisuolaa
1 dl vastaraastettua parmesaania

1. Puhdista ja  paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta parmesaani. Kuumenna kasvisliemi ja pidä kuumana risoton valmistuksen ajan. Risoton valmistuminen kestää noin 20 minuuttia, varaa tämä aika hellan vierellä seisomiseen ja risoton sekoittamiseen
2. Kuumenna pannulla nokare voita ja loraus rypsiöljyä. Lisää kanttarellit. Paista hetki ja lisää sipulit ja oksistaan riivityt timjaminlehdet. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää riisi ja sekoittele pari minuuttia
3. Lisää viini, sekoita ja anna kiehahtaa, jotta alkoholi haihtuu. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, lisää samalla ripaus suolaa, sekoita hyvin ja anna nesteen imeytyä. Toista kunnes riis alkaa olla napakan kypsää
4. Sekoita mukaan parmesaaniraaste ja tarjoile. (voit paistaa pinnalle kauneimmat kanttarellit kokonaisena)

Valmistusaika: 10 min + 20 min


CHANTERELLE RISOTTO

1 l chanterelles
2 shallot onions
1 garlic glove
fresh thyme
butter, olive oil
2 dl dry white wine
3 dl risotto (arborio) rise
1 l vegetable or chicken broth
salt
1 dl grated parmesan

1. Clean chanterelles, chop them into pieces. Peel and mince onions. Grate parmesan. It takes about 20 minutes to make risotto, book this time to stand by and mix risotto

2. Heat butter and oil in a pan, add chantarrelles and thyme, sautè  a moment , add onions, sautè for couple minutes. Add rice,  mix well, sauté for couple minutes, mix occasionally
3. Add the wine, let cook until wine has been absorbed by the rice. Add ladle of broth, a pinch of salt and stir well and let broth absorb. Taste to get amount of salt right. Turn heat down, so that rice wont boil. Continue adding broth and mixing until rice is done, soft but has still  something to bite
4. Add parmesan to risotto and mix well

Cooking time 10+ 20 minutes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti