maanantai 23. marraskuuta 2020

Hävikin vähentämistä ja texmex-makuja

Teinineiti tykkää tehdä tacoja, mutta aloittaa ruuanvalmistuksen yleensä kauppareissulla, jolloin kotiin kertyy osaksi käytettyjä pakkauksia. Siivoilin keittiönkaappeja ja löysin vajaan paketin tacokuoria. Olen tehnyt maissilastuilla kuorrutettua broileria, nyt murskasin tacokuoria kuorrutteeksi. Lisäkkeeksi tein googlaten löydetyn papusalsan kotona olleista aineksista ja lisäsin juustokuminan ja cayennepippurin määrää. Broileri on varsin mietoa ja salsassa pieni lämmin polte. Lisäksi dippi jääkaapista löytyneestä salsakastikkeesta ja majoneesista.

TEXMEX-BROILERIA, PAPUSALSAA JA SALSADIPPI

papusalsa:
1/2 prk kypsiä mustapapuja
1 prk maissia
1/2 kurkku
1 punainen suippopaprika
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
1 tl cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja anna jäähtyä
2. Kuutioi kurkku ja paprika
3. Huuhtele ja valuta pavut
4. Yhdistä sipulit, pavut, maissi, kurkku-ja paprikakuutiot. Mausta, lisää viinietikka ja öljy, sekoita hyvin ja jätä tekeytymään

salsadippi:
1 dl majoneesia
1 dl valmista salsakastiketta, nyt Santa Marian Tropical

1. Sekoita majoneesi ja salsakastike, jätä tekeytymään

broileri:
600g broilerin ohutfileitä
tacokuoria
tacomaustesekoitusta

1. Leikkaa fileet kolmeen osaan pitkittäin
2. Murskaa tacokuoret muovipussissa ja lisää maustesekoitusta (nyt noin desi murskattuja tacokuoria ja 2 rkl maustesekoitusta)
3. Laita myös broileri pussiin ja hölskytä, jotta tacomuru leviää tasaisesti
4. Paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä muutamassa erässä broileriin väri molemmin puolin. Nosta uunipellille ja kypsennä 175-asteessa 10 minuuttia

Valmistusaika: 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti