sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Sunnuntailounas

Kiireisessäkin arjessa pidimme aina kiinni perheen sunnuntailounaasta. Tällä hetkellä kiirettä ei ole, ja  sunnuntailounas on vakiinnuttanut paikkansa.  Ihan joka sunnuntai emme koko perheellä pääse saman pöydän äärelle, useamman kerran kuussa kuitenkin. Tänään kutsuin sunnuntailounaalle myös naapurin eläkeläisrouvan. Elämme samassa pihapiirissä ja olemme tekemisissä päivittän. Keväällä teimme hänelle kauppaostokset, nykyisin hän käy kaupassa aamun aikaisina tunteina. Ennen k-aikaa hän kävi ystävien kanssa viikottain ravintolassa syömässä. Kesällä kävimme muutaman kerran yhdessä syömässä tutun ravintolan isolla terassilla, sisätiloihin hän ei uskalla mennä. Päivän lounaan suunnittelin sopivan kaikkien makuun. Lähes aina teen jotain perunasta, nuoriso kun valmistaa itselleen pastaa tai riisiä. Samoin tarjolla on kalaa, lammasta, ankkaa tai lihaa jossain muodossa, sillä nuoriso käyttää broileria ja jauhelihaa. Tänään paahtopaistia, kastike paistiliemestä, valkosipuliperunoita sekä kahden kaalin paistos. Jälkiruokana chilisuklaakakkua ja vaniljajäätelöä.


KAHDEN KAALIN PAISTOS

ruusukaalia
parsakaalia
punasipulia
pekonia
timjamia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
hunajaa


1. Poista ruusukaaleista kannat ja halkaise ne. Leikkaa parsakaalit nupuiksi.  Kuori ja viipaloi sipuli. Riivi timjamista lehdet irti. Leikkaa pekoni poikittain tikuksi
2. Keitä ruusukaaleja 5 minuuttia suolatussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Keitä parsakaalin nuppuja suolatussa vedessä pari minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
3. Laita pekonit paistinpannulle ja levy kuumenemaan. Paista pari minuuttia ja lisää sipuli sekä timjami, paista kunnes sipuli kuullottuu ja pekoni alkaa rapeutua. Lisää hunajaa, sekoita hyvin ja nosta sivuun
4. Levitä ruusukaalit ja parsakaalit laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja pirskota päälle rypsiöljyä, sekoita hyvin. Ripottele pekoni-sipuliseos pinnalle. Nosta 225-asteiseen uuniin ja paista 5-10 minuuttia

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti