tiistai 27. lokakuuta 2020

Porkkanoita ja kikherneitä

Yrittäjän kanssa kahdestaan ollessamme syömme paljon kasvisruokaa, ja kikherneistä on tullut uusi suosikkimme, vaikkapa tomaattien tai ruusukaalin kanssa. Nämä paistokset sopivat kasvislisäkkeeksi tai sellaisenaan vaikka kevyeksi lounaaksi. Nyt syksyllä olen tehnyt juurespeltiä kikherneillä, ruoka valmistuu kätevästi yhdessä astiassa. Tässä lounaassa eriväriset porkkanat toivat mukavasti väriä, tavalliset käyvät yhtä hyvin. Kikherneet poksahtelevat kypsyessään, eli varaudu putsaamaan uuni tai laita vaikka leivinpaperi vuuan päälle


LÄMMIN PORKKANA-KIKHERNESALAATTI
(kahdelle)
Eri värisiä porkkanoita (noin puoli kiloa)
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk kikherneitä
rypsiöljyä
tuoretta rosmariinia
suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua

1. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Pese porkkanat hyvin, poista kanta ja leikkaa reiluiksi paloiksi
2. Levitä kasvikset uunivuokaan, lorauta päälle rypsiöljyä. Laita vuokaan pari rosmariininoksaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin
3. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin vartiksi
4. Huuhtele ja kuivaa kik-herneet ja kaada vuokaan kasvisten päälle, sekoita. Jatka paistamista 10 minuuttia. Purista päälle sitruunanmehua ja tarjoile

Valmistusaika:  30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti