sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Ravintolakeittiön inspiroima sunnuntailounas

Teinineiti lähetti viikolla koulusta videon, jossa hän perkaa haukea sekä muutaman valokuvan valmiista annoksista. Kuvissa oli alkuruokana sokeri-suolattua siikaa lisukkeinaan perunaa ja perunasipsiä ja pääruokana haukikvenellejä. Haukikvenellejä olen tehnytkin, friteerattuna itämaisin mauin ja juhlavana versiona isänpäiväksi. Olin jo ostanut viikonlopun ruokaa varten lohifileen ja kuvien innostamana aloin suunnittelemaan sunnuntailounasta. Ainaisen uunilohen sijaan söimme lohipateeta, rapukastiketta, perunoita, perunasipsiä ja paksoita. Ruuan valmistin minä,  sillä neiti oli ensin 4 päivää kokkaamassa koulun keittiössä ja teki sen jälkeen 2 pitkää iltaa  tarjoilijan hommia. Oli siis leponsa ansainnut. Pleittauksessa eli annosten asettelussa luotin ammattilaiseen eli se neidin käsialaa. Olipa oikeasti hyvää.


LOHIPATEE
(kuudelle)

500g lohta (ruodottomana ja nahattomana)
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl perunajauhoja
1 dl hienonnettua tilliä
1 dl katkarapuja
ripaus suolaa, ripaus cayennepippuria

1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja jauha monitoimikoneella tasaiseksi massaksi
2. Lisää koneen käydessä kananmunat yksitellen
3. Sekoita kerma, perunajauhot ja tomaattipyree keskenään ja lisää taikinaan, mausta suolalla ja cayennepippurilla
4. Leikkaa tilli hienoksi ja sekoita katkarapuihin
5. Sekoita ravut käsin taikinaan
6. Voitele  1 1/2 litran vetoinen suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Leikkaa pohjan kokoinen pala leivinpaperista ja voitele myös se, laita vuuan pohjalle. Levitä  taikina vuokaan
7. Kaada uunipannulle kiehuvaa vettä ja nosta vuoka pannulle. Paista 175-asteessa noin tunti. Kumoa vähän jäähtynyt patee lautasen avulla

Valmistusaika: 1 h 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti