maanantai 12. lokakuuta 2020

Makumuisto lapsuudesta

Lapsuudenkodissani äitini teki lähes kaikki ruuat, aamupuurot keitti äidinäiti meillä ollessaan tai aamuvirkku pikkusiskoni, jos mummu ei ollut käymässä. Minä taisin äidin pyynnöstä paistaa lettuja tei tehdä salaattia. Muuten en juuri kokkailusta ymmärtänyt. Söin kyllä kaikkea mitä tarjolla oli. Ensimmäinen oma-aloitteisesti valmistamani ruoka on muistini mukaan tätini luona tehty sitruunakiisseli. Tätikin mietti tovin osaisinko sitä tehdä, mutta suopeasti antoi minun hankkia ainekset. Hän taisi yllättyä kovasti ja piti kiisselistä. Olkoon tämä jälkiruoka rakkaan Hilkka-tädin muistolle.

SITRUUNA-MASCARPONEMALJAT

Sitruunakiisseli:
1 kananmuna
1/2 dl hienoa sokeria
1 rl vaniljasokeria
1 iso/ 2 pientä sitruunaa (mehukkaita!)
1/2 dl vettä
1 tl perunajauhoja

1. Pese sitruuna(t), raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Jäähdytä jääkaappikylmäksi

Mascarponemousse:

1/2 prk mascarponea (tai n 100g muuta maustamatonta tuorejuustoa)
1/2 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, älä tällöin lisää vaniljasokeria)
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota mascarpone ja kerma, mausta vaniljasokerilla

Kokoa annokset kerroksittain ja nosta tekeytymään ainakin vartiksi

Valmistusaika: 20 min + kiisselin jäähtyminen 30min- 1h + tekeytyminen 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti