lauantai 24. lokakuuta 2020

Syksyn värejä keitossa

Taisi se terminen syksy alkaa lämpötilan puolesta täällä etelässäkin. Syksyn värit ovat hehkuneet upeina jo viikkoja ja varma syksyn merkki, kurpitsat ovat ilmestyneet kauppaan. Ostin kauden ensimmäisen myskikurpitsan ja arvoin kotona valmistanko currya vai keittoa. Päädyin keittoon. Ohje on perin nopea, mukavan lämmittävä, olematta silti tulinen. Viime hetkellä lisäsin kiehumaan myös muutaman muussinteosta jääneen perunan, ei niin thaimaalaista, mutta toi lisää ruokaisuutta. Nuudeleilla keitto olisi autenttisempi.


THAIMAALAINEN KANA-KURPITSAKEITTO

sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
punainen chili
4 tl punaista currytahnaa
rypsiöljyä
400g broilerin fileetä/ suikaleita
pieni myskikurpitsa (n 600g)
4 perunaa
1/2 l vettä
3rkl kanafondia
1 tlk kookosmaitoa
*
tuoretta korianteria

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli ja raasta. Kuori inkivääri ja raasta (nyt hyvää luomuinkivääriä, raastin kuorineen) Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
2. Kuori kurpitsa, leikkaa halki ja poista siemenet ja kuutioi 1 1/2 x 1 1/2 cm kuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat 1x1 cm kuutioiksi
3. Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä (säästä vähän koristeluun) ja currytahnaa hetki kattilassa
4. Lisää broileri kattilaan ja jatka paistamista koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää kuutioitu kurpitsa, vesi, fondi ja kookosmaito. Anna kiehua vartti. Lisää kuutioitu peruna ja keitä viisi minuuttia tai kunnes perunat kypsiä
5. Lisää tarjoillessa pinnalle loput chilit ja tuoretta korianteria

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti