LÄMMIN KIKHERNE-TOMAATTISALAATTI
2 isoa terttutomaattia
3 keltaista luumutomaattia
250g punaisia kirsikkatomaatteja
6 aurinkokuivattua tomaattia
(öljyssä säilöttyjä)
1 tlk kikherneitä
1 punasipuli
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
yrttejä
(nyt lehtipersiljaa ja timjamia pihan yrttilaatikosta)
harissatahnaa
fetajuustoa
1. Leikkaa terttu - ja luumutomaatit sekalaisen mallisiksi lohkoiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit Halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna yrtit karkeasti
2. Valuta kikherneistä liemi ja kaada herneet uunivuokaan. Lorauta vuokaan öljyä, ruokalusikallinen harissatahnaa ja sekoita
3. Nosta kikherneet kuuman grillin ylätasolle ja anna paahtua. Ole varovainen, sillä ne saattavat poksahdella. Paahda sipuli parilalla, kunnes se saa vähän väriä ja nosta tarjoiluastiaan. Levitä tomaatit laji kerrallaan grillin parilalle ja anna paahtua hetki.(aurinkokuivattuja tomaatteja ei paahdeta) Nosta lämpimät tomaatit (ja aurinkokuivatut tomaatit) tarjoiluastiaan. Kaada kikherneet sekaan. Lorauta päälle rypsiöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä yrtit pinnalle ja sekoita. Tarjoillessa murustele päälle fetajuustoa
Valmistusaika: 30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti