VIETNAMILAINEN KURKUMAKALA
600g vaaleaa kalaaa
*
1/2 dl riisijauhoja
*
rypsiöljyä paistamiseen
*
marinadi:
3 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä tuoretta onkivääriä
3 rkl kalakastiketta
4 tl kurkumaa
1 tl mustapippuria
2. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki marinadin aineet ja laita kalat marinadiin. Anna maustua puoli tuntia
3. Pyörittele kalat riisijauhoissa ja paista rypsiöljyssä kullankeltaisiksi
4. tarjoile vihannesten ja nuudeleiden kanssa. Valmista lisäksi
Nuoc Cham-dippi:
1/2 dl hienoa sokeria
1 kiehuvaa vettä
3 rkl kalakastiketta
1 1/2 rkl limetin mehua ja raastettu kuori
1/2 rkl riisiviinietikkaa
punainen chili
2 valkosipulinkynttä
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
3. Sekoita kaikki dipin aineet ja tarjoile
valmistusaika: 20 min + marinoituminen 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti