torstai 23. tammikuuta 2020

Vietnamilaista makumaailmaa

Aasialaisen keittiön monipuolisuus jää kotikeittiössä(mme) usein kokematta. Aasian mielsi aikoinaan lähinnä kiinalaisen keittiön kautta, sittemmin se laajeni thaimaalaiseen keittiöön ja sushin ja ramenin myötä myös osa japanilaista keittiötä on tullut tutuksi. Suuri osa aasialaisesta makukirjosta on vielä tutustumatta. Tämä Maku-lehden resepti vie Vietnamiin.

VIETNAMILAINEN KURKUMAKALA

600g vaaleaa kalaaa
*
1/2 dl riisijauhoja
*
rypsiöljyä paistamiseen
*
marinadi:
3 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä tuoretta onkivääriä
3 rkl kalakastiketta
4 tl kurkumaa
1 tl mustapippuria

1. Paloittele kalafileet
2. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki marinadin aineet ja laita kalat marinadiin. Anna maustua puoli tuntia
3. Pyörittele kalat riisijauhoissa ja paista rypsiöljyssä kullankeltaisiksi
4. tarjoile vihannesten ja nuudeleiden kanssa. Valmista lisäksi 

Nuoc Cham-dippi:

1/2 dl hienoa sokeria
1 kiehuvaa vettä
 3 rkl kalakastiketta
1 1/2 rkl limetin mehua ja raastettu kuori
1/2 rkl riisiviinietikkaa
punainen chili
2 valkosipulinkynttä

1. Sekoita kiehuva vesi ja sokeri
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
3. Sekoita kaikki dipin aineet ja tarjoile

valmistusaika: 20 min + marinoituminen 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti