lauantai 4. helmikuuta 2012

Wokkia

Tämä ruoka sovellus itämaisesta wokista, jota valmistin ensimmäisen kerran joskus 80-luvulla. Silloin ei tuoretta chiliä tai inkivääriä ollut vielä saatavilla, joten ohjeessa käytettiin jauhetta. Kastikkeen maku oli kuitenkin aidosti hapan-imelä ja käytin mukana jo silloin yhtä lempivihanneksistani, parsakaalia. Munanuudeleiden sijaan keitin 80-luvulla todennäköisesti riisiä, tavallista irtonaista, sillä puuroriisin lisäksi muuta ei meilläpäin tunnettu.

KIINALAINEN BROILERI-PARSAKAALIWOKKI

600g broilerin suikaleita
4valkosipulinkynttä
pieni punainen chili
3 cm pala inkivääriä
rypsiöljyä
3 isoa porkkanaa
2 parsakaalia
2 prk ananasta omassa mehussa
soijakastiketta
hunajaa
(vettä)
*
munanuudeleita

1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri ja hienonna chili. Kuullota mausteita hetki rypsiöljyssä. Lisää broileri ja paista kypsäksi 
2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Irrottele parsakaalista nuput, viipaloi varsi ohuelti. Keitä parsakaalia väljässä vedessä pari minuuttia
3. Kaada ananaspurkeista mehu kulhoon, lisää 2 rkl hunajaa ja samanverran soijakastiketta, ja sekoita. Maista  ja lisää tarvittaessa hunajaa tai soijakastiketta
4. Lisää porkkanat wokkiin broilerin seuraksi ja sekoita, anna kypsentyä pari minuutti.  Lisää ananasmehu ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Nosta vielä puoliraa´at parsakaalit wokkiin ja laita munanuudelit kiehumaan veteen, josta otit parsakaalit. Lisää ananas(palat) wokkiin ja sekoita .  Anna hautua kannen alla munanuudeleiden kiehumisen ajan (n 3 minuuttia) ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti