SHAHI PANEER eli JUUSTOA PÄHKINÄISESSÄ TOMAATTIKASTIKKEESSA
3 isohkoa salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 iso punainen chili
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 tl cayennepippuria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
rypsiöljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
3 dl vettä
reilu desi cashewpähkinöitä
suolaa, sokeria
n 250g paneerjuustoa (tai sen puuttuessa kotijuustoa)
*
basmatiriisiä
*
korianteriraita:
1 1/2 dl maustamatonta jugurttia
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limetin kuori ja vähän mehua
ripaus sokeria, ripaus viispippuria
1. Valmista ensin raita maustumaan sekoittamalla kaikki aineet hyvin. Korianterista joko pitää tai ei eli sen suhteen määrää on vaikea antaa. Nyt noin 1 rkl hienonnettua
2. Kuori ja viipaloin sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna. Kuori inkivääri ja hienonna
3. Kuullota sipuleita, chiliä, inkivääriä, kurkumaa, cayennea sekä jeeraa hetki rypsiöljyssä kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää tölkkitomaatit. Huuhtele tomaattitölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Lisää lopuksi cashewpähkinät. Laita kansi päälle ja anna hautua vartista puoleen tuntiin
4. Leikkaa juusto sentin viipaleiksi ja paista viipaleet runsaassa rypsiöljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. ( jos käytät myös kanaa, paista kanat juuston jälkeen- minulla nyt luullisia reisilihoja, jotka haudutin pannulla kannen alla loppuun )
5. Keitä myös riisi paketin ohjeen mukaan
6. Ota kastikkeesta puolet tomaateista talteen ja soseuta loppukastike. Murskaa tomaatteja vähän ja lisää ne takaisin kastikkeeseen. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria
7. Lisää juustot kastikkeeseen tai tarjoile kastike erikseen juuston ja broilerin sekä riisin ja korianteriraidan kanssa
Valmistusaika: 30-40 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti