BROILERIRAMEN
Ramenliemi:
800g broilerin maustamattomia siipiä
2 l vettä
iso porkkana
sipuli
1/2 chiliä
*
4 pss misotahnaa (esim Yotaka)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl mirin-riisiviiniä
1 tl suolaa
1. Valmista ensin liemi. Laita siivet kattilaan, lisää vesi. Kuori porkkana ja sipuli ja palastele kattilaan. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Keitä hiljalleen kannen alla 40 minuuttia
2. Siivilöi liemi ja ota lihat talteen (voit lisätä ne keittoon tai käyttää muuten). Lisää liemeen misotahna, riisiviinietikka, mirin ja suola
4 maustamatonta broilerin rintafileetä
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl miriniä
4 kananmunaa
4 kerää munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 l suppilovahveroita ( tai siitakkeita)
1/2 kiinankaalia ( tai 4 minipaksoita)
kevätsipuli
1 1/2 chiliä
1. Sekoita broilerinfileet soija ja mirin kulhossa ja anna maustua vähintään puoli tuntia
2. Paloittele sienet (käytä pieniä sieniä jos mahdollista, silloin voit käyttää ne kokonaisina tai vain puolittaa ja lopputulos on kauniimpi)
3. Huuhtele kiinankaali ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Leikkaa chili ja kevätsipuli renkaiksi
4. Keitä nuudeleita paketin ohjeen mukaan , huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja sekoita joukkoon rypsiöljy
5. Keitä kananmunia 8 minuuttia ja nosta munat kylmään veteen
6. Paista broilerinfileitä rypsiöljyssä muutama minuutti molemmin puolin, laske lämpöä ja anna hautua, kunnes liha on sisältä kypsää
7. Lisää liemeen sienet ja kiinankaali, anna hautua kolme minuuttia. Kaali saa jäädä rapsakaksi
8. Kokoa annokset. Leikkaa broileri viipaleiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta nuudeleita kulhoon, lisää kauhallinen lientä sienineen ja kaaleineen. Asettele päälle viipaloitu broileri, munanpuolikas sekä kevätsipulia ja chiliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti