perjantai 11. lokakuuta 2013

Sivulta 3

Viikolla kolahti postilaatikkoon kaksikin ruokalehteä ja Glorian ruoka&viinistä poimin heti ensilukemalla kanaramenin. Kaikki mihin voi käyttää suppilovahveroita on varmasti hyvää ja kun makumaailma on vielä itämainen idea muuttuu yhä paremmaksi. Olen kyllä kuullut ramenista, mutten ollut sitä koskaan syönyt, saati valmistanut. Teini sitä vastoin tiesi heti mistä on kysymys. Vähän sovelsin lehden ohjetta, koska luullisia broilerin rintaleikkeitä ei ollut, joten otin rintafileitä sekä siipiä. Fileet tulivat keittoon ja siivet keittelin liemeksi. Siivet riittäisivät mainiosti, sillä nyt otin niistä keittämisen jälkeen lihaa talteen kolmisen desiä, mikä päätynee munakkaaseen myöhemmin viikonloppuna. Ohje on yksinkertainen, mutta työvaiheita on paljon. Ohje oli lehden mukaan neljälle, mutta siitä jäi hyvinkin 2-3 hengen annos, varsinkin jos keittää nuudeleita lisää.


BROILERIRAMEN

Ramenliemi:
800g broilerin maustamattomia siipiä
2 l vettä
iso porkkana
sipuli
1/2 chiliä
*
4 pss misotahnaa (esim Yotaka)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl mirin-riisiviiniä
1 tl suolaa

1. Valmista ensin liemi. Laita siivet kattilaan, lisää vesi. Kuori porkkana ja sipuli ja palastele kattilaan. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Keitä hiljalleen kannen alla 40 minuuttia
2. Siivilöi liemi ja ota lihat talteen (voit lisätä ne keittoon tai käyttää muuten). Lisää liemeen misotahna, riisiviinietikka, mirin ja suola


4 maustamatonta broilerin rintafileetä
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl miriniä
4 kananmunaa
4 kerää munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 l suppilovahveroita ( tai siitakkeita)
1/2 kiinankaalia ( tai 4 minipaksoita)
kevätsipuli
1 1/2 chiliä

1. Sekoita broilerinfileet soija ja mirin kulhossa ja anna maustua vähintään puoli tuntia
2. Paloittele sienet (käytä pieniä sieniä jos mahdollista, silloin  voit käyttää ne kokonaisina tai vain puolittaa ja lopputulos on kauniimpi)
3. Huuhtele kiinankaali ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Leikkaa chili ja kevätsipuli renkaiksi
4. Keitä nuudeleita paketin ohjeen mukaan , huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja sekoita joukkoon rypsiöljy
5. Keitä kananmunia 8 minuuttia ja nosta munat kylmään veteen
6. Paista broilerinfileitä rypsiöljyssä muutama minuutti molemmin puolin, laske lämpöä ja anna hautua, kunnes liha on sisältä kypsää
7. Lisää liemeen sienet ja kiinankaali, anna hautua kolme minuuttia. Kaali saa jäädä rapsakaksi
8. Kokoa annokset.  Leikkaa broileri viipaleiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta nuudeleita kulhoon, lisää kauhallinen lientä sienineen ja kaaleineen. Asettele päälle viipaloitu broileri, munanpuolikas sekä kevätsipulia ja chiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti