tiistai 28. tammikuuta 2020

Kasviskeittojen maailmasta

Erilaiset kasvispohjaiset keitot ovat koko perheen lempiruokia. Ne valmistuvat nopeasti, ovat edullisia ja makujen mahdollisuudet ovat rajattomat. Keittoon lisättävät "ripotteet", kuten kik-herneet, krutongit tai vaikka lihansyöjillä makkara, tuovat purutuntumaa ja tekevät keitosta ruokaisamman.  Syksyllä teimme usein kurpitsakeittoa, entinen teini on jo vuosia ruokkinut kavereitaan tomaatti-braatwurstikeitolla ja teinineiti pitää erityisesti tomaatti-vuohenjuustokeitosta. Nyt Maku-lehdessä oli ohje, jonka muokkasin meille sopivaksi ja tästä tuli uusi suosikkikeitto.


PARSAKAALI-KOOKOSKEITTO

400g parsakaalia
150g pakastepinaattia
1 sipuli
2 kevätsipulia(ei välttämätön)
 2 tl keltaista (tai vihreää) currytahnaa
5dl vettä
kasvisliemikuutio
400 ml kookosmaitoa
rypsiöljyä
1 rku korianteria (tai maun mukaan)

1. Kuori ja hienonna sipuli. Irrota parsakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi ja hienonna varret
2. Kuullota sipuleita ja pakastettuja pinaatteja, kunnes pinaatti sulaa. Lisää parsakaalin varret ja currytahna ja kääntele vielä hetki
3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä 15 minuuttia
4. Lisää kookosmaito ja kevätsipulit, korianterin varret sekä puolet lehdistä ja soseuta keitto. Lisää parsakaalin kukkanuout ja keitä pari minuutti (nuput saavat jäädä napakan kypsiksi)
5. Tarjoile keitto korianterin kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti