perjantai 4. lokakuuta 2019

Perunoita ja fetaa Potatoes and feta recipe also in English

Mökin kesäruokailuissa mentiin samoilla tutuilla aineksilla; tavallisesti kalaa ja perunaa.  Keitin varhaisperunoita ison kattilallisen, osa syötiin samantien, osasta tein seuraavalle päivälle perunasalaatin. Peruna sopii hyvin myös savustettavaksi tai grillattavaksi. Varhaisperunoita ei tarvitse edes esikeittää, senkun pyörittelee öljyssä ja nostaa griliin ja kääntää pari kertaa kypsymisen aikana. Perunaversio alkuvuoden hitistä uunifetapastasta on mökkioloissa jo ylellisyyttä. Mökkikauden ulkopuolella ruoka valmistuu uunissa. Kaveriksi vihreä salaatti, lasi viiniä ja nopea perjantai-illan ateria on nauttimista vaille valmis. Ruokaisampaa versiota kaipaava savustaa viereen mieleistään kalaa tai grillaa pihvin.  
English recipe below Finnish one


GRILLIFETAPERUNAT
(kahdelle)

 10 pientä perunaa
2 valkosipulinkynttä
rasia kirsikkatomaatteja
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllysta
timjamia, lehtipersiljaa
200g fetaa

1. Pese ja kuivaa perunat. Kuori ja puolita valkosipulin kynnet. Laita uunivuokaan ja lorauta päälle rypsiiöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin
2. Nosta vuoka kuumaan grilliin (tai talvikaudella 200 -asteiseen uuniin). Anna kypsyä vartti
3. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna timjami ja persilja. Lisää kirsikkatomaatit, ja timjami vuokaan. Tee vuokaan tilaa, ja nosta feta vuokaan. Lorauta päälle rypsiöljyä ja mausta mustapippurilla. Jatka paistamista vartti
4. Lisää persilja vuokaan ja tarjoile

Valmistusaika: 30 min


GRILLED POTATOES WITH FETA
(for two)

10 small potatoes
250g cherry tomatoes
2 garlic gloves
olive oil (or rape seed oil/rypsiöly)
fresh thyme and leaf parsley
salt and black pepper
200g feta

1. Wash and dry potatoes. Peel and cut garlic gloves to half. Put to oven pan, add some oil, season with salt and black pepper

2. Put pan to pre-heated grill (or to oven 225-degrees) for 15 minutes
3. Cut tomatoes to half, chop thyme and parsley. Add tomatoes and thyme to pan. Make some space and add also feta to pan, add some oil and season with black pepper. Continue to cook 15 minutes. Add parsley and serve
(you may smoke fish or grill steak with potatoes, but they can be served just alone with green salad)

Preparation time 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti