tiistai 1. lokakuuta 2019

Kipparikallen herkkua

Lihattoman lokakuun ensimmäinen päivä. Lihan kokkaaminen ja syöminen on tänä vuonna vähentynyt reilusti. Aiemmin  meillä oli kasvisruokapäivä kerran viikossa. Jos minä saisin yksin päättää meillä olisi liharuokapäivä korkeintaan kerran viikossa ja sekin lähiruokaa suoraan tuottajalta. Teinineidin mieliksi jotain lihaksi luettavaa on käytännössä useammin.  Eli tuskin tästä täysin lihaton lokakuu tulee.  Tämä  kasvisruoka on minun vakiovalintani nepalilaisessa ravintolassa ja vihdoin tein sitä itsekin. Pinaatti on muutenkin lempiaineksiani ja tässä se mausteet vain korostavat sen makua.

PALAK PANEER eli JUUSTOA PINAATTIKASTIKKEESSA

3 pss à 150g pakastettua pinaattia
rasia kirsikkatomaatteja
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
pieni punainen chili
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
rypsiöljyä
suolaa
paketti kotijuustoa
(kasvislientä/kermaa)
*
(basmati)riisiä

1. Ota pinaatti sulamaan. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri. Murskaa korianterin siemenet morttelissa
2. Kuumenna pannu ja lisää loraus rypsiöljyä. Lisää hienonnetut korianterin siemenet, kurkuma ja jeera. Paistele hetki, ja lisää sipulit ja inkivääri. Paista sekoitellen pari minuuttia
3. Lisää sulanut pinaatti, puolitetut tomaatit ja suurin osa chilistä. Sekoita ja anna hautua kannen alla kymmenen minuuttia. 
4. Leikkaa kotijuusto pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Tarkista maku ja hauduta vielä viisi minuuttia. Tomaateista irtoaa nestettä, mutta jos seos tuntuu liian kuivalta lisää kasvislientä (tai kermaa)
5. Tarjoile keitetyn riisin kanssa. Ripottele tarjoillessa loput chilit annosten päälle

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti