Perjantain ostosreissulla matkaan tarttui pari Poppamiehen tuotetta, pullo Savuchiliä ja toinen Jalosavua. En sen kummemmin edes miettinyt mihin niitä käytän, mutta Jalosavu pääsi kokeiluun samana päivänä. Grillasin pihvit ja niiden kaveriksi perunoita. Hassua, että useissa ohjeissa neuvotaan ensin keittämään perunat ja grillaamaan ne sen jälkeen. Uuden sadon pienet perunat kypsyvät grillissä samassa ajassa kuin keittäenkin. Varsinkin mökillä taidamme grillata uusia perunoita yhtä usein kuin keittää. Grillattujen perunoiden kaveriksi sopii mausteinen kastike, jonka nyt kehittelin tavallisesta versiostani Jalosavun avulla. Mauste toimii jo pieninäkin määrinä, joten sen kanssa saa olla varovainen, etteivät muut maut peity alle. Savu korosti mukavasti sinapin makua.
JALOSAVUISET-SINAPPIPERUNAT
uusia perunoita
oliiviöljyä
*
1 rkl Dijonsinappia
2 valkosipulinkynttä
rosmariininoksa
ripaus suolaa
1 rkl Jalosavua
1 dl oliiviöljyä
*
lehtipersiljaa
1. Pese perunat, mutta älä hinkkaa kuorta pois. Anna perunoiden kuivua ja pyörittele ne oliiviöljyssä
2. Grillaa perunat noin vartin ajan käännellen, jotta ne saavat väriä joka puolelle. Hivenen hiiltynytkään pinta ei haittaa
3. Tee perunoiden grillautuessa maustekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariini. Laita rosmariini, valkosipuli, sinappi, ripaus suolaa, Jalosavu ja oliiviöljy kulhoon ja sekoita. Kaada grillatut perunat sekaan ja sekoita, anna maustua hetki. Hienonna tarjolle tuotaessa pinnalle lehtipersiljaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti